Yritystori

ELINVOIMAN

ASIANTUNTIJAT

VerkkoNikkarit OSK on avannut  käsityö- ja kirjakahvila Rakokivessä, Timpurintie 2, 15550 Nastola

 VEKKARI

Myymälästä löydät:
• Osuuskunnan toimiston ja tietoa palveluista
• Viihtyisän pienen kirjakahvilan, jossa on myös verkkolehtien lukupiste
• Nastola-tuotteita ja nastolalaisten taitajien tuotteita, kirjoja, äänitteitä
• Käsityö- ja tuotemyyntiä lähialueelta ja kumppanuuskohteistamme
• Käytettyjen kirjojen ja levyjen MINIKIRPPIS
• Infopiste, jossa tarvittaessa mahdollisuus opastukseen (tulossa)
• Kortteja ja adresseja
• Toimistotarvikkeita

VerkkoNikkarit OSK tarjoaa palveluja:
• Yksityisille: Koti- ja hoivapalvelua, puutarha- ja ulkoalueiden hoitoa ym.
• Yrityksille ja yhteisöille: Osuuskunnan palkkaamia työntekijöitä voidaan edelleen sijoittaa tai vuokrata eri aloille
• Jäsenten palveluja: Osuuskuntayrittäjien omat palvelut laskutuksella

Klikkaa kuvaa, tutustu koko YRITTÄJÄINFO 2

Nastola on vahva yrittäjyydestä. Suuri osa asukkaista saa toimeentulonsa teollisuudesta ja palveluista. Kuinka Nastolan kouluissa huomioidaan tämä tosiasia? Ovatko opettajat ajantasalla yrittäjyysasioissa.

Alla on eräs mahdollisuus yrittäjäkasvatukseen.

 

 Lahjoitus Suomen Yrittäjille tukee yrittäjyyskasvatusta myös Päijät-Hämeessä:

Yrittäjyys tutuksi opettajille

Koulutuskeskus Salpauksen ja Lahden ammattikorkeakoulun opettajat saavat vuoden 2016 aikana lisää tietoa yrittäjyydestä – yhdestä heidän opiskelijoidensa uravaihtoehdosta. Koulutukset suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä oppilaitosten kanssa.

Koulutuskeskus Salpauksen eri alojen opettajille järjestetään yhteinen yrittäjyysaamupäivä 13.2., jossa käsitellään tulevaisuuden työtä ja yrittäjyyttä. Lisäksi kuullaan Salpauksesta valmistuneen nuoren yrittäjän omakohtaisia kokemuksia. Yrittäjyyden vauhdittamista tiimioppimisen keinoin tuetaan myös pienemmälle ryhmälle suunnatulla valmennuksella.

- Yrittäjyys on luonnollinen osa opettajan työtä. Se on merkittävä osa opettajan persoonaa, joka on hänen tärkein työvälineensä. Tämän päivän opettaja toimii kuin innovatiivinen yritysjohtaja tai tsemppaava valmentaja, joka saa opiskelijat innostumaan. Parhaimmillaan opiskelijatiimit svengaavat yhteen kuin jazzbändi ja se jos mikä johtaa parhaisiin oppimistuloksiin, kertoo Koulutuskeskus Salpauksen opettaja, Mila Hakalin.

Lahden ammattikorkeakoulussa opettajien yrittäjyysopetusvalmiuksia ja kehittämistarpeita selvitetään alkuvaiheessa Lappeenrannan teknillisen yliopiston kehittämän yrittäjyyskasvatusmittariston avulla. Sen tulosten pohjalta suunnitellaan LAMK:n opettajien tarpeita vastaava koulutuskokonaisuus, jonka avulla yrittäjyysopetuksen valmiudet kehittyvät koko opettajakunnassa. Koulutus käynnistyy 18.2.

Lue koko juttu tästä

Yrittäjien malli:

Maakunnat elinkeinopolitiikan kehittäjiksi ja yrittäjät sote-palveluiden tuottajiksi

Valmistelussa oleva sosiaali- ja terveyspalvelu- ja maakuntauudistus vaikuttaa suoraan yritysten toimintaedellytyksiin. Mullistavinta ja samalla tärkeintä uudistuksessa on valinnanvapauden tuominen sote-palveluihin. Näin linjaa Suomen Yrittäjät.

- Maakunnista ei saa tehdä passiivisia toimijoita, jotka vain jakavat julkisia varoja tai hoitavat lupabyrokratiaa, Suomen Yrittäjien varatoimitusjohtaja Anssi Kujala vaatii.

Yrittäjien mukaan maakunnilla pitää olla valtaa ja vastuuta omasta toiminnastaan niin, että ne itse hyötyvät toimintansa kustannustehokkuudesta.
- Vero- ja rahoitusratkaisun pitää kannustaa maakuntia ja myös kuntia tekemään sellaista elinkeinopolitiikkaa, joka luo työtä ja talouskasvua – siis elinvoimaa koko alueelle, Kujala sanoo.

Suomen Yrittäjät julkisti torstaina mallinsa sote- ja maakuntauudistukseen. Raportti käsittelee uudistusta neljästä eri näkökulmasta: maakunnan elinkeinopoliittiset tehtävät, sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestäminen, verotus ja rahoitus sekä julkiset hankinnat.

KATSO TÄSTÄ! www.yrittajat.fi/kunta

 

Moraalinvartija on Juhani Sillanmäen kirjoittama kirja ihmisenä olemisesta. Kirjan hinta on 10€ / kpl.

Kirjaa saa suoraan kirjailijalta puh.0509117161 tai Optikko Nyman, Vekkari ja R-kioski.

Katso lisää Kulttuuritorilta

Erkki Hämäläinen on taas tehnyt miehen työn. Erkki on koostanut upean kuvateoksen Nastolasta ja sen elämästä. Tällaista tyyliä olisi hyvä löytyä enemmänkin Nastolasta. Hyvä Erkki!

Ostakaa kaikki teos ja lahjoittakaa eteenpäin.

Henkka ja uusi teknologia.

Klikkaa kuvaa

Optikko Nyman, edelläkävijä teknologiassa, laadussa ja palvelussa.

Nastolan Optikko Nyman investoi ensimmäisten joukossa korkeatasoiseen, tietokoneperusteiseen linssiteknologiaan. Käytössä on nyt Rodenstock- yhtiön kehittämä kehys- ja linssiteknologian ohjelmisto. Asiakas voi itse valita tietotekniikan avustamana sopivimmat kehykset ja niihin huippu laadukkaat linssit. Ohjelmisto määrittää täysin yksilölliset hiontamääritteet linsseille ottaen huomioon silmien erilaisuuden ja kompensoiden mahdollisia kehyksien asennon poikkeamia.

Henkka eli Henry Nyman on innostunut uudesta systeemistä, pystyyhän hän tarjoamaan asiakkailleen jatkossa huippupalvelua sekä ennen muuta erinomaista laatua. Henkka toivottaakin asiakkaat paikanpäälle testaamaan uuden teknologian vahvuuksia.