Torilla puhutaan

Hiihtoreitti Nastolasta Rukalle Google mapsissa

Ravintolapäivän lounasesitelmä

Ravintolapäivää otsikolla "Ekan eräeväät" vietettiin Uudenkartanon mailla Uudessakylässä. Matti Oijala piti todella mielenkiintoisen lounasesitelmän Nastolan kartanoiden historiasta. Historiaa ja värikkäitä tapahtumia riittää satojen vuosien taakse. Historiasta päätellen Uusikylä on ollut toimelias ja elinvoimainen paikka. Toivotaan, että elinvoimaa löytyy myös tulevaisuudessa. On syytä todeta, että sehän on meistä kiinni.

Hammasta purren

Äijä polki rasituskokeessa kintopyörää ja alkoi väsyä.Terveydenhoitaja kehoitti vaan puremaan hampaat yhteen niin kyllä jaksaa. Äijä siihen, että ei onnistu. No miksi ei? No kun ne molemmat hampaat on yläleuassa.

MMJM

Kivaa

Mies oli menossa vihille itseään huomattavasti vanhemman naisen kanssa. Pappi hieman mutisi, että tässä on varmaan kohtalon ivaa. Huonokuuloinen muori tokaisi siihen iloisesti , että kohta on kivaa.

MMJM

90- vuotias

Pojanpoika kysyi, että onko vaarista kivaa olla 90- vuotias. Tietysti, vastasi vaari. Ellen olisi, olisin kuollut.

MMJM

Nastolassa reittejä riittää - ei kun retkeilemään !

 

Näin loma-aikaan yhä useampi laittaa mukavat kengät jalkaan ja lähtee ulos luontoon, kuka minnekin - kunnostettuja reittejä on Nastolassa melko hyvin. On kevyitä ja raskaita. On harjun päällä ja metsän uumenissa.

Moni retkeilijä merkitsee paperille reittikilometrinsä ja ynnää ne silloin tällöin yhteen.

VIRKISTÄVÄ EHDOTUS !

Valitse suuntasi kartalta, mihin haluaisit vaeltaa, yhteen tai useampaan - ja anna mielikuvituksesi lentää.

Jos suuntasi on Kuopion kautta Rukalle ja kilometrejä sinulle on kertynyt 172, olet edennyt jo Juvalle, jos sinulla on 374 km, niin olet Iisalmella ja perillä Rukalla olet kun sinulle on kertynyt 718 km.

Itse patikoin nyt Messilään, jonne on 26 km - olen kohta Joutjärvellä, jonne matkaa on 15 km. Entinen opiskelukaveri toivotti käymään kaffeilla kotonaan Iissä, jos sinnepäin vaellan. Eipä ole kiire - saatan käydäkin.

Jos lähdet etelään, olet Porvoossa 97 km sivakoituasi. Meri on vastassa mutta voithan kääntyä sieltä länteen tai itään.

Etäisyydet ja sijaintipaikkasi voit katsoa kartasta tai tietokoneelta esim. (google maps tai Fonecta.fi/kartat ja reitit).

Matkasi varrella on monia kiinnostavia paikkakuntia ja niiden kyliä, joiden tietoja voit katsella, jos huvittaa - tietokirjoista tai googlesta.

Suunnistuskaverini Veikko on nyt Kemissä eli matkaa on taittunut suksilla 612 km - ehtiiköhän Kilpisjärvelle vielä näillä kesäkeleillä.

Hauskaa matkaa - Nastolasta on helppo ja mukava vaellella moneen suuntaan.

Uutta motivaatiota luonnossa liikkumiseen!

Rastiukko

PopUp- ravintolapäivää vietettiin 15.11.2014

Eka ja kumppanit pistivät lounasravintolan pystyyn Nastolan Uuteenkylään, Mustankalliontielle. Hirvi- ja kalasoppa maistuivat kävijöille, letut ja kahvit siihen vielä päälle. Suuret kiitokset hienosta tilaisuudesta.

Toivotaan, että Ekan esimerkki innostaa muitakin Nastolassa tulevina PopUp-ravintolapäivinä.

Alla Ekan kutsu

Ekan eräeväät

Vesien viiletessä kalat ovat kilpaillen uineet verkkoon, ja myös hirvimiehillä on ollut tuuria. Ravintolapäivä antaa oivan syyn laittaa hyvä saalismenestys kiertämään. Tule nauttimaan riista- ja kalaherkkuja maakunnallisen ulkoilureitin varrelle Nastolan Uuteenkylään. Pidä kävelylenkin tauko postilaatikollamme. Höyryävän kuuma lohi- tai hirvikeittolautanen kädessäsi kuulet myös kiehtovia tarinoita alueen historiasta. Jälkiruoaksi kahvia ja lettuja. Otathan lenkkiasusi taskuun hieman kolikoita, joilla saat paitsi maistuvaa taukomurkinaa tuet myös Nastola-seuran toimintaa.

Taarastin laitumelle löysi tiensä Pyhä Vasikka

kuva:Hannu Lahti

Miina Äkkijyrkän veistos Holy Calf (Pyhä Vasikka) sai kunniapaikan Taidekeskus Taarastin nurmikolla.

Monimetrinen (4x6x2m) taideteos tuotiin maanantaina erikoiskuljetuksella Vaasasta. Pyhä Vasikka -veistos on osa tulevia näyttelyitä ja nauttii kauniista ympäristöstään pari vuotta.

Arto Rissanen ja Jukka Makkonen hankkeen äärellä
Talkoomiehet makkaratulilla Sylvöjärven rannalla

Sylvöjärven veden laatu paranee

Veden laadusta huolestuneet käynnistivät hankkeen kosteikon rakentamiseksi Sylvöjärven etelä-päähän. Kyseessä on merkittävä hanke, joka valmistuttuaan tuee parantamaan Sylvöjären veden laatua selvästi. ELY-keskus ja Nastolan kunta ovat tukeneet hanketta merkittävällä rahallisellä panostuksella. Alueella on järjestetty kolmet talkoot, joissa on poistettu lasketumisaltaiden kohdalta pajukot. Kaivuutöihin päästäneen vielä lopputalvesta. Jos haluat lisätietoa, Jukka Makkonen on toiminut hankkeen vetäjänä ja suunnittelijana.
(jukka.makkonen@lahti.fi)

Kuvat ja teksti Erkki Aarti

Nastolan sää