Kylätori

Nastola
Metsäkylä
Immilän Mylly
Uusikylä

Muuttuva Nastola

Näkymä kirkolta

J. Syrjälä 1961
M. Lehtinen 2013
Luoteis-Nastola PyhäntakaRuuhijärvi

Päijät-Hämeen kylät ry


Päijät-Hämeen kylät ry:n jäseninä on kyläyhdistyksiä, kylätoimikuntia, kyläjohtokuntia, muita kylien yhdistyksiä, maaseudun kehittäjäyhdistyksiä sekä henkilöjäseniä.

Yhdistyksen varsinaisiksi jäseniksi voivat liittyä yhdistyksen toiminta-alueella vakituisesti tai osa-aikaisesti asuvat yksityiset henkilöt sekä rekisteröidyt yhdistykset, säätiöt ja muut oikeustoimikelpoiset yhteisöt, joilla on rekisteröity kotipaikka yhdistyksen toiminta-alueella.

Jäseneksi voi liittyä maksamalla jäsenmaksun tilille FI17 5612 1120 3695 97
- henkilöjäsen 15 euroa
- yhteisöjäsen (yhdistykset, kylätoimikunnat) 30 euroa
- kannatusjäsen (kunnat, kaupungit) 150 euroa
- jäsenetuna MaaseutuPlus-lehti, joka ilmestyy 6 kertaa vuodessa

Toiminta


Yhdistys edistää sääntöjensä edellyttämällä tavalla hyvinvointia Päijät-Hämeen kylissä ja maaseudulla. Kylien asukkaita innostetaan toimimaan oman asuinympäristönsä kehittämiseksi. Yhdistys pyrkii vastaamaan ajankohtaisiin toimintaympäristön muutoksiin olemalla mukana aktiivisena toimijana ja maaseudun kehittäjänä.

Lue lisää Päijät-Hämeen kylät ry:stä

Päijät-Hämeen liitto
Seesta
Villähde
Tapiola

Muuttuva Nastola

Nastola-Seuran Perinnejaoksen tiimoilla on tekeillä ”Muuttuva Nastola” valokuvanäyttely ja se tulee esille kevään aikana. Valokuvanäyttelyssä on uusia ja vanhoja kuvia Nastolasta rinnakkain. Kuinka kehitys on mennyt eteenpäin ja maisema muuttunut?

Suunnitelman mukaan Valokuvanäyttely on esillä Nastolan kirjastossa, yläkouluilla sekä tapahtumissa.

Nastola-Seura toivoo, että kaikki kylät ottaisivat osaa tähän todella mielenkiintoiseen hankkeeseen. Kylien historia ja nykyisyys kiinnostavat. Kuvia kylistä julkaistaan näillä kyläTorin sivuilla.

Nastola-Seura ry

Alla esimerkki näkymästä Nastolan kirkolta.