Nastolan Pelimannit

Ja tästä se alkoi!

 

Syksyllä 1974 kokoontui Nastolan kirkonkylään soittajia kansalaisopiston siipien suojaan. Saapuvilla ollut  EHKY:n hommamies Kauko Mantere ilmoitti, että jos kymmenkunta soittajaa liittyy mukaan, saadaan aikaan pelimanniryhmä. Samalla hän lupasi lähettää vetäjäksi monipuolisen ja taitavan muusikon, koska ei itse ehtinyt ottaa ryhmää  johtaakseen. Tällainen johtaja saatiinkin sitten Ossi Niinimäestä.

Mutta alku on haettava kauempaa. Kipinä soittotouhusta syttyi oikeastaan jo 1970, kun opettajien pikkujouluun koottiin pilan päiten ” The four candles” –yhtye, jossa sähköurkuja soitti Matti Henell, kitaraa Paavo Koivusaari ja viulua Paavo P Paavilainen. ”Rytmikepissä” näppäili Albin Rämö pohjia. Tämä uusi säestyssoitin esiteltiin uutuutena yleisölle. Sen muodosti pitkä tasamaasuksi, jossa pianolanka oli kielenä ja kurkkupurkki ” kumisijana”. Menestys oli taattu.

Lue Pelimannien historia tästä

Pelimannien puheenjohtaja

Hannu Lehtonen

0443246324

Nastolan Pelimannit eivät ole vain soittajia. Porukasta löytyy myös säveltäjiä ja sovittajia. Alla yksi upea työnäyte.

Kuvia vuosien varrelta

Muusikot: Ossi Niinimäki (harmonikka), Pentti Anttila (laulu), Lauri Keskinen (harmonikka), Matti Keskinen (viulu, saha), Jaakko Huttunen, Mikko Vappula, Paavo Paavilainen, Risto Ryynänen (viulut), Erkki Jokimies (mandoliini), Ari Kaasalainen (kitara), Paavo Koivusaari (basso), Pertti Broman (rummut), Hannu Lehtonen (trumpetti)

Nastolan Pelimannien musiikkia videolla

Ole hyvä ja nauti!

 

Säkkijärven polkka

Jannen vanha haitari

Nastolan Pelimannit