Hydros Oy

 

Hydros Oy on Nastolassa toimiva hydrauliikan erikoisosaaja.

Osaamista on kertynyt jo 25 vuoden ajalta. Hydros on toimittanut vuosien varrella suuren määrän erilaisia hydraulisia järjestelmiä, koneikkoja, sylintereitä ja komponentteja merkittäville suomalaisille ja kansainvälisille yrityksille. Vaativat toimitukset loistoristeilijöihin, paperikoneisiin ja muihin voimaa ja sen ohjausta hyödyntäviin koneisiin ovat Hydroksen erityisalaa. Vaativat asiakkaat on kyetty tyydyttämään ja sen seurauksena rakennettu hyvät  ja jatkuvat asiakassuhteet.

Hydros Oy aloitti toimintansa 300 m2 tiloissa Nastolan Varjolan teollisuusalueella 1988. Toiminnan laajetessa, 1990- luvun alkupuolella Hydros muutti Nastolan Varikon teollisuusalueelle. Nykyisiin tiloihin muutto tapahtui vuonna 2002. Vuonna 2007 Hydros Oy:lle valmistui 720 neliön lisätilat, joten käytettävissä on 1200 neliön tarkoituksen mukaiset toimitilat. Uusi halli nostaa tuotteiden laatua, sillä se on ns. puhdastilahalli, jossa tapahtuu kokoonpanotyöt.

Kokonaisuuden hallinta on vahvuus.

Hydros Oy suunnittelee ja toteuttaa hydrauliikkakoneikot ja -järjestelmät eri teollisuusalojen tarpeisiin. Yritys on toimittanut 25 toimintavuotensa aikana yli 3800 koneikkoa - takuutyönä, aikataulussa ja tietenkin moitteettomasti toimivina. Ja mikä parasta, hinta- laatusuhde on kohdallaan.

Hydrauliikkakoneikot valmistetaan ja varustetaan asiakkaan tarpeiden mukaan. Pitkän kokemuksen ansiosta Hydroksella tiedetään, mikä toimii ja mitä mihinkin tarvitaan. Näin voidaan auttaa asiakasta järjestelmän määrittämisessä. Jokainen työvaihe hitsauksesta ja rungon kasaamisesta aina koeajoon, pakkaamiseen ja asiakkaalle lähettämiseen asti hoidetaan ammattitaidolla

Yksittäiset komponentit parantavat palvelua.

Hydroksen vahvuus on, että korvaava komponentti löytyy lähestulkoon mihin tahansa maailmanmerkkiin. Näin kyetään palvelemaan myös yrityksiä, joilla on käytössään muiden valmistajien tuotteita. Oma, vuonna 2008 perustettu, ParkerStore- komponenttimyymälä nopeuttaa palvelua entisestään. Suurimpaan osaan tarpeista voidaan vastata suoraan omasta hyllystä ja varastosta.

Myös Oy Woikoski Ab:n tuotteet löytyvät varastosta.

Palvelua ammattitaidolla.

Ammattitaito ja kokemus ovat opettaneet, miten ja mihin hintaan hydrauliikkaa kannattaa tehdä. Suosiota asiakkaiden keskuudessa lisää henkilöstön palveluasenne. Hydros on perheyritys, jossa asiat hoidetaan sovitusti, nopeasti ja tinkimättömällä ammattitaidolla. Juuri siten kuin asiakkaat haluavatkin. Ei ole eroa, onko asiakas suuri tai pieni, lähellä tai kaukana, palvelu pelaa. Ei ole välikäsiä ja hallinnollista byrokratiaa, joten asiakas pääsee heti yhteyteen asiantuntijan kanssa. Jokainen asiakas on Hydrokselle tärkeä. Tämän todistavat pitkät, erinomaiset asiakassuhteet.

 

Moni tietää ja tuntee Erkin, mutta harvempi tietää, että Erkki aloitti yrittäjyytensä jo kymmenvuotiaana. Hän osti joulukortteja ja kiersi monena vuonna kotipitäjässään Hämeenkoskella (siihen aikaan Koski hl.) pitkiä lenkkejä kortteja kaupitellen.

Erkki varttui kuuden lapsen sisarusporukassa maanviljelijäperheessä. Siihen aikaan ei ollut telkkaria, kännykkää eikä muitakaan nykyajan vekottimia. Hyvä, jos oli polkupyörä. Jos jotakin halusi, niin siihen piti itse panostaa. Ei ollut silloin koulukuraattoreita eikä syrjäytymisen estäjiä, oli vain kodin tuki ja oma halu. Siltä pohjalta Erkki päätti kouluttautua ammattiin. Kansakoulun jälkeen oli edessä ammattikoulu ja sitten Lahteen tekniseen kouluun konelinjalle. Sen jälkeen oli kädessä todistus, joka avasi portin työelämään.

Nastolassa Painekojeet Oy:stä löytyi työpaikka, jossa viihtyi ja jossa sai hyvän opin niin pneumatiikasta kuin hydrauliikastakin.

Yrittäjä

Miehen mielessä oli pyörinyt pitkään oma yritys ja kun Painekojeet päätti keskittyä hydraulisylinterien valmistukseen, tuli Erkille sopiva hetki alkaa yrittäjäksi. Syntyi Hydros Oy. Myyntipäällikkönä Erkki tunti kaupan konkelot ja suuren osan asiakkaita. Yhdessä kaverinsa Esa Lahtisen kanssa Erkki osti koneet ja laitteet ja tekniikka oli jo valmiiksi hallussa. Asiakkaat luottivat uusiin yrittäjiin, joten töitä riitti. Koko yhdeksänkymmenluku oli hyvää aikaa. Tehdas kasvoi, tuotteet ja palvelut lisääntyivät samoin kuin työntekijämääräkin.

Yhdeksänkymmentä luvun loppupuolella Lahtisen Esa lähti jatko-opiskelemaan, joten Erkki päätti hankkia koko yrityksen omistukseensa ja pääsikin asiasta sopimukseen Esan kanssa. Nykyään Hydros on täysverinen perheyritys, jossa Erkin lisäksi vastuuta kantaa vaimo Sirpa ja kolme lasta. Erkki valittiin vuoden 2007 Nastolan yrittäjäksi. Se oli ansaittu tunnustus Hydros Oy:lle ja koko henkilökunnalle.

Järjestöt

Yrittäjähenki veti Erkin -95 Nastolan Yrittäjiin. Siinä yrittäjien porukassa hän antoi omakohtaisia neuvoja muille ja samalla rakentui laaja verkosto samanhenkisistä kumppaneista. Erkin osaaminen sai vastakaikua ja pian hän oli yhdistyksen puheenjohtaja. Sitä kestikin sitten kuusi vuotta. Hän tuli valituksi Päijät-Hämeen Yrittäjien hallitukseen ja myös muutamaksi vuodeksi Suomen Yrittäjien hallitukseen.

Kaiken kaikkiaan yrittäjäjärjestön aika oli monella tavalla hyödyllistä ja antavaa. Tehtiinhän siellä hyvää työtä yrittäjyyden edistämiseksi.

Myös Nastolan Rotaryt saivat Erkistä 2001 toimeliaan jäsenen ja Erkki puolestaan sai uudenlaisia kokemuksia yrittäjyyden rinnalle. Rotaryt niin Nastolassa kuin laajemmaltikin tekevät hyvää vapaaehtoistyötä yhteiskunnan eteen ja Erkki toivoo lisää nuoria mukaan Rotary- toimintaan. Paljon Erkin ansiota on myös se, että Nastolassa Rotary-porukkaan alettiin ottaa myös naisjäseniä. Se monipuolisti toimintaa ja avasi uusia näköaloja.

Vapaa-aika

Politiikka ei Erkkiä ole kiinnostanut niin, että olisi mukaan lähtenyt. Se vähäinen vapaa-aika, joka yritystoiminnalta jää, kuluu kotona. Lapset ja lapsenlapset ovat tärkeitä. Siinä sivussa hoituu oma hyötypuutarha, josta saa iloa ja omat perunat sekä vihannekset. Mökkeily läpi vuoden on Erkille kaikki kaikessa. Siellä rentoutuu ja lataa itsensä uusiin haasteisiin yhä vaativammassa työelämässä.

Nastolan Teollisuusryhmä

Erkki on Nastolan Teollisuusryhmän puheenjohtaja vuonna 2013. Siinä tehtävässä tuo aito yrittäjä toivoo Nastolan kunnalta ja kuntalaisilta enemmän yrittäjyyden ymmärtämistä ja yritystoiminnan tukemista. Keinoja voisi olla sopivien toimitilojen tarjonta, juoheva byrokratia ja sujuva sekä looginen lupakäytäntö. Veroilla ja maksuilla ei pidä yritystä tappaa, sillä yritykset ovat kunnalle henki ja elämä. Ainoastaan kannattava yrittäjyys tuo kuntaan menestyksen eväitä.